Βιογραφικό

 

Το 2005 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Διατροφής – Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι Σητείας. Πραγματοποίησα εξάμηνη πρακτική άσκηση στο μαιευτήριο Αθηνών ΙΑΣΩ, ενώ παράλληλα εκπονούσα πτυχιακή εργασία με θέμα τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τους παράγοντες που επηρεάζουν τη νόσο.

Ένα χρόνο αργότερα, το Σεπτέμβριο του 2006 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης στη Σκωτία, αποκτώντας έτσι εξειδίκευση στην Κλινική διατροφή (Master of Science (Med.Sc) in Human Nutrition with Clinical specialisation). Η πτυχιακή μου εργασία αφορούσε στην επίδραση των τροφών με υψηλό και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, στις μεταβολές της γρελίνης αλλά και στην αίσθηση της πείνας σε υπέρβαρες γυναίκες.
Από τον Νοέμβρη του 2009 άρχισα να φοιτώ σε ένα δεύτερο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Εθνικό Κέντρο Διατροφικών διαταραχών του Λονδίνου, το οποίο και ολοκλήρωσα τον Φεβρουάριο του 2010, όποτε και μου απέκτησα τον τίτλο «Master in Practitioner Skills on Eating disorders and Obesity, National Centre for Eating Disorders»
Έχω παρακολουθήσει πλήθος επιστημονικών συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ από το Νοέμβριο του 2006 παρακολουθώ σεμινάρια που αφορούν στις διατροφικές διαταραχές, στην παιδική παχυσαρκία και στην οριοθέτηση του ρόλου μου σαν ειδικός.
Είμαι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Τεχν. Διατροφής καθώς και του αντίστοιχου συλλόγου της Σκωτίας (Nutrition Society of Scotland). Από το Δεκέμβριο του 2006 είμαι μέλος της επιστημονικής ομάδας “Διατροφή” (www.diatrofi.gr), ενώ παράλληλα εργάζομαι στο προσωπικό μου γραφείο στην Αθήνα. Ασχολούμαι με θέματα υγιεινής διατροφής, αντιμετώπισης παχυσαρκίας και παθολογικών καταστάσεων, διατροφή εγκύων, παιδιών και αθλητών αλλά και με τη διατροφική διαχείριση ατόμων με διατροφικές διαταραχές.

Αρθρογραφώ συστηματικά σε ιστοσελίδες εφημερίδες και περιοδικά, ενώ παράλληλα τα τελευταία χρόνια εκτελώ χρέη αρχισυνταξίας και υπεύθυνης εκδόσεων των εντύπων αλλά και των ηλεκτρονικών μέσων της επιστημονικής ομάδας «Διατροφή».

Τέλος, το έτος 2014 επιλέχθηκα για να γράψω το εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα Διατροφής που πραγματοποιείται στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης υπο την αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα άρχισα να παραδίδω μαθήματα σε ενήλικες πάνω σε θέματα διατροφής.

Είμαι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Ελλάδος και εκπροσωπώ συχνά τον κλάδο μου σε τηλεοπτικές αλλά και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Στοιχεία επικοινωνίας: 
Μαρία Τουμπή Msc,
Ανδρέα Παπανδρέου 13-17, Μελίσσια 15127,
Τηλέφωνα: 2108037382-694727604
Email: [email protected]

Have your say